vakiel
ارائه خدمات حقوقي

جرم آدم ربايي چيست؟ قانون مجازات اسلامي ايران جرائم مختلف را معرفي مي‌نمايد. با ارائه تعريف دقيق از هر جرم توسط قانون، نظم عمومي حفظ مي‌شود و تردد در جامعه توسط افراد آزادانه خواهد بود. اما برخي از جرائم معرفي‌شده در قانون به علت ارتباط مستقيم با نظم عمومي، جرائم غيرقابل گذشت شناخته مي‌شوند. يعني حتي اگر شاكي خصوصي رضايت دهد مجازات آن توقف نمي‌يابد. آدم‌ربايي يكي از جرائم غيرقابل گذشت است كه در ادامه اين مطلب به معرفي اين جرم و مجازات آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع: جرم آدم ربايي چه مجازاتي دارد؟

جرم آدم ربايي چيست ؟

بسياري از افراد تصور مي‌كنند جرم آدم ربايي همان سرقت است. و بنابراين تعريف و مجازات‌هاي سرقت بر جرم آدم‌ربايي نيز جاري مي‌باشد. در حالي كه جرم آدم‌ربايي يك جرم مجزا از سرقت است. پس تعريف جرم آدم‌ربايي و مجازات آن چيست؟

قانون مجازات اسلامي در ماده 621 بخش تعزيرات تعريف جامعي از جرم آدم ربايي ارائه داده است. و مجازات اين جرم را نيز در همين ماده تعيين مي‌كند. بر اساس اين ماده قانوني اگر يك شخص، فرد ديگري را با اجبار و تهديد به طور كلي بدون رضايت فرد او را بربايد. يا او را مخفي نمايد جرم آدم‌ربايي محقق مي‌شود. و شخص مرتكب را متوجه مجازات آدم‌ربايي مي‌نمايد. نكته مهم در تحقق جرم آدم‌ربايي وجود قصد و نيت مرتكب است. به عبارتي فردي كه مرتكب اين اعمال مي‌شود بايد با آگاهي و با قصد ورود ضرر به ديگري عمل آدم ربايي را انجام دهد.

همان‌طور كه گفتيم جرم آدم‌ربايي يك جرم غيرقابل گذشت است. به اين معني كه اگر فرد شاكي از شكايت خود دست بردارد و رضايت دهد. باز هم مرتكب، به دليل وجود جنبه عمومي جرم آدم‌ربايي مجازات مي‌شود. به عبارتي ديگر حتي در صورت عدم وجود شكايت خصوصي، جرم آدم‌ربايي مورد پيگيري قرار مي‌گيرد و مرتكب مجازات مي‌شود.

براي آشنايي با مدارك لازم براي اثبات يك جرم كليك كنيد.

مجازات جرم آدم ربايي

همان‌طور كه قبلاً گفتيم قانون مجازات ايلامي در ماده 621 بخش تعزيرات، علاوه بر ارائه تعريف جرم آدم ربايي، مجازات اين جرم را نيز تعيين نموده است. همچنين براي اطلاعات تكميلي و درك درجه بندي‌هاي مجازات‌هاي تعزيري مي‌توانيم به ماده 19 همين قانون مراجعه نماييم.

بر اساس ماده 621 قانون مجازات اسلامي و با توجه به ماده 19 همين قانون، در صورتي كه آدم‌ربايي بدون زور و تهديد باشد. و همچنين بدون وسيله نقليه جرم اتفاق افتد، مجرم به حبس از 2 تا 5 سال محكوم مي‌شود. حال اگر جرم آدم ربايي با زور و تهديد انجام شود. مجازات حبس مرتكب بيش از 5 تا 10 سال مي‌شود. در شديدترين مورد اگر آدم‌ربايي با وسيله نقليه به همراه آسيب جسمي يا حيثيتي رخ دهد. و يا سن فرد ربوده‌شده كمتر از 15 سال باشد. در اين صورت مرتكب آدم‌ربايي به حداكثر حبس يعني 10 سال محكوم مي‌شود.

جنبه عمومي آدم ربايي چيست ؟

مطابق قانون جرائم به دودسته قابل گذشت و غيرقابل گذشت تقسيم مي‌شوند. جرائم قابل گذشت به آن دسته از جرائم مي‌گويند كه جهت رسيدگي به آن و همچنين صدور حكم مجازات براي مرتكب. بايد يك فرد به عنوان شاكي خصوصي شكايت خود را ثبت نمايد. در اين دسته از جرائم بدون شكايت امكان تعقيب و رسيدگي به جرم انجام شده وجود ندارد. و بديهي است كه با رضايت شاكي پرونده مختومه مي‌شود.

امام جرم غيرقابل گذشت به آن دسته از جرائم گفته مي‌شود. كه با نظم عمومي جامعه در ارتباط هستند. بنابراين اين جرائم داراي جنبه عمومي هستند. و رسيدگي به اين دسته جرائم لزوماً به شكايت شاكي خصوصي نياز ندارد و توسط دادستان يا نماينده دادستان بررسي و پيگيري مي‌شوند. در اين دسته جرائم برخلاف جرائم قابل گذشت، با رضايت شاكي خصوصي، مجازات مرتكب سقوط نمي‌كند. و پرونده رسيدگي مختومه نمي‌شود. رضايت شاكي صرفاً مي‌تواند در تخفيف مجازات در جرائم غيرقابل گذشت تأثير بگذارد.

پيش‌تر اشاره كرديم كه جرم آدم ربايي از دسته جرائم غيرقابل گذشت است. بنابراين حتي در صورت رضايت و گذشت شاكي خصوصي، مجازات ساقط نمي‌شود. و با توجه به جنبه عمومي جرم، رسيدگي به آدم‌ربايي و اعمال مجازات ادامه خواهد داشت. البته با توجه به ماده 38 قانون مجازات اسلامي در جرائم غيرقابل گذشت. با وجود رضايت شاكي خصوصي ميزان مجازات حبس از يك تا سه درجه كاهش مي‌يابد. البته اين تخفيف مجازات با توجه به مدت حبس و درجه آن اعمال مي‌شود.

شكايت از جرم آدم ربايي

براي شكايت از جرم آدم‌ربايي ابتدا لازم است در سامانه ثنا ثبت‌نام نماييد. سپس شكايت‌نامه جرم آدم ربايي را تنظيم كنيد و به دفاتر خدمات الكترونيك قضايي مراجعه نماييد. تا شكوائيه خود را از اين طريق ثبت و به دادگاه صالح ارسال نماييد.

پس از ثبت و ارسال شكايت‌نامه، دادگاه صالح ادله ارائه‌شده را بررسي مي‌نمايد. و همچنين تحقيقات مقدماتي در خصوص اين جرم را انجام مي‌دهد. در صورتي كه دادگاه ادله ارائه‌شده را جهت انتساب عنوان مجرمانه به متهم كافي تشخيص دهد. براي متهم قرار جلب دادرسي صادر مي‌نمايد. و اگر ادله از نظر دادگاه كفايت نكند قرار منع تعقيب صادر مي‌شود. در اين زمينه مي توانيد از خدمات وكيل كيفري كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

جرم آدم ربايي چيست ؟

اگر يك شخص، فرد ديگري را با اجبار و تهديد به طور كلي بدون رضايت فرد او را بربايد. يا او را مخفي نمايد جرم آدم‌ربايي محقق مي‌شود. و شخص مرتكب را متوجه مجازات آدم‌ربايي مي‌نمايد.

مجازات جرم آدم ربايي چيست ؟

با توجه به شرايط و كيفيت وقوع جرم آدم‌ربايي مجازات مرتكب از 2 تا 10 سال حبس متغير است.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/6  ] [ ۱۳ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب